Educatie: despre profesia Design Interior si de ce NOI?

M-am gandit sa explic tuturor oamenilor obisnuiti, printre picaturi, de ce este atat de bine si minunat ca exista profesia noastra, cea a designerilor. 😀 trust1
Sunt sigura ca o sa-mi multumeasca toti colegii de breasla ca incerc sa educ in acest sens o intreaga tara cu a ei mentalitate imbibata pe alocuri cu erori de intelegere, dar in acelasi timp o sa-mi multumeasca si o lume intreaga cand va apela la ajutorul nostru aproape din reflex. Asemeni lucrurilor care au aparut in viata noastra si de care nu ne mai putem lipsi, cand o persoana interactioneaza cu un artist, noi devenim de fapt vitali.

Nu exista “pot si singur”. Fara un designer noi spunem ca oamenii au mai mult de pierdut. De ce:
– Noi suntem singurii in masura sa transformam spatiul de locuit intr-o poveste unicat, iar onorariile catre noi vor parea intotdeauna chiar prea putin pe langa ceea ce oferim in schimb, intotdeauna urmarind acerb multumirea clientului.
– Noi putem personaliza cu un adevarat bun gust, orice, de la un simplu obiect la un intreg ansamblu de obiecte.
– Noi avem colaboratori si furnizori atent alesi pe segmente, in functie de bugetele clientilor; nu se pierd bani ci se castiga. Da, cu noi castigati bani!: de exemplu, daca dumneavoastra detineti un buget cu care riscati sa cumparati doar 2 obiecte din cele 10 pe care vi le-ati propus, noi garantam ca, cu acelasi buget, cumparati 10 obiecte din 10 (sau poate chiar 11).
– Deseori oamenii nu stiu ce vor, nu isi dau seama… ba chiar, cautand ceea ce doresc sau macar incercand sa descopere ceea ce doresc in locuintele lor, realizeaza ca devin chiar mai nesiguri (pentru ca piata ofera prea multe lucruri si deseori prea frumoase). Designerul vine in salvarea clientului cu cea mai buna oferta posibila si cea mai potrivita cu putinta PENTRU EL, din vasta piata de mobilier si decoratiuni. Ba mai mult, oferta respectiva va fi pur si simplu de nerefuzat, clientul va ramane satisfacut 100%.
– Designerul economiseste mult, mult timp din viata clientului. Noi trimitem clientul exact in locul sau locurile care trebuie. Se salveaza efectiv zile calendaristice umplute cu drumuri si cautari zadarnice.

Din momentul in care s-a luat legatura cu un designer de interior, este bine sa i se descrie viitorul proiect, macar in linii mari, dar si mai bine este sa primeasca online planuri si cerintele exacte.
Doar din acel moment puteti primi o cotatie de pret in medie, urmand ca o cotatie exacta sa vi se ofere la prima intalnire, in spatiul care trebuie amenajat.
Acea prima intalnire nu poate fi gratuita. Inseamna: cheltuieli de drum + timp alocat (2-5 ore) + seria de sfaturi si solutii pe care le primiti la fata locului + masuratorile spatiului pe care le face arhitectul. Dar nu-i nimic, pretul se scade din costul total si arhitectul se asigura si el ca a meritat aceasta introducere.
Ulterior, de la macro la micro, primiti schite generale cu compartimentari, redarea functiunilor si pozitionarea mobilei pe care se va discuta amanuntit, dupa care se trece la faza elaborata de redare in 3 dimensiuni a interioarelor. Designerul de interior va avea grija ca tot ce va propune sa existe de cumparat sau sa se poata executa pe comanda. Este de mare ajutor sa va priviti designul interior al proprietatii dvs. inainte de a incepe amenajarea, corect? Orice greseala se poate repara direct fara pierderi de sute de lei, pana cand totul este perfect la locul lui si gata de transpus in realitate!

Intr-adevar momentan, in mare parte, apeleaza la noi persoane mai instarite, elevate, care ne inteleg importanta si constientizeaza scopul nostru major in viitorul lor mediu de viata. Eu doresc sa incurajez in aceasta directie insa si clasa medie, pentru ca atunci cand un artist te introduce in lumea “ta”, cu siguranta te vei surprinde intr-un mediu placut, generator de creativitate si idei bune, cu sensul de a-ti imbunatati radical viata sau cel putin psihicul.

 

 

 

 

[ Va urma…  ]

 

 

Leave a Reply