CUM SA …… iti faci dormitorul mai primitor?

dormitor

Aceste sfaturi am incercat sa le generalizez astfel incat sa se potriveasca pe cat posibil incaperii dvs. indiferent de stilul adoptat deja.

In primul rand imbracati-l sa nu “raceasca”: recomand mocheta sau covor(as) si neaparat perdea+draperie (exclus jaluzele).
Lenjeria de pat este indicat sa se asorteze cu textura si culoarea draperiei. In caz contrar, cel putin sa contina o culoare derivata din cea a draperiei.
Daca peretele de fundal al patului este alb sau crem deschis, un tablou urias (pe care sa il indragiti zi de zi in dormitor) va conferi multa personalitate camerei. Un perete vopsit in culori mai indraznete sau doar tapetat, primeste si tablouri de dimensiuni mai mici, sau chiar poate fi lasat liber.

Pentru lumina generala a dormitorului vom avea o lustra centrala cat mai mare si mai expresiva. Senzatia de micsorare a inaltimii spatiului automat va inspira “caldura” protectoare. Cele doua noptiere ale patului ar trebui sa se accesorizeze cu doua lampi identice care pot sta uneori aprinse pentru lumina locala, evident cu design din familia lustrei ca si culori/material, iar lumina emisa sa fie de preferat una calda.

Din punct de vedere al cromaticii, pentru un dormitor recomand una dintre culorile mai relaxante: galben, oranj (de care se leaga toate nuantele de maro), alb, grena, verde si mov, la care adaugand maxim doua dintre nuantele sau tonurile acesteia, ar alcatui impreuna o atmosfera primitoare. Culoarea de accent, pusa in cea mai mica proportie ca si pata de culoare, trebuie regasita in perne, intr-un fotoliu, intr-un tablou (sau orice alt element decorativ) si este indicat sa fie o culoare intensa si complementara culorii generale (pt. galben = mov, pt. oranj = albastru, pt. verde = rosu, pt. alb= negru).
Daca nu aveti o planta mare si ingrijita undeva langa fereastra, recomand cel putin o vaza cu flori , la vedere, care ar putea sa parfumeze camera si sa insufleteasca spatiul.

Dormitorul complet accesorizat va fi pe gustul dvs. atat timp cat privit in ansamblu v-ar determina sa-l contemplatati asemeni unei opere de arta.

PS: Ati incercat sfaturile de mai sus? Daca simtiti o transformare , nu ezitati sa o descrieti si poate chiar sa imi trimiteti o poza!

Leave a Reply