CUM SA… iti amenajezi propriul salon de infrumusetare

20150414_6544756b3659d72930a0spi064bih52mDeoarece principalul scop al unui salon de infrumusetare este sa faca oamenii mai atragatori, atunci logic ar fi ca viitorii clienti sa se astepte la insusi un salon cat se poate de atragator. Astfel, un detinator al unui salon de infrumusetare care se straduieste pentru success, trebuie sa proiecteze un design pentru afacere care sa formeze un mediu cat se poate de primitor pentru oaspeti si sa ii asigure din start ca noul salon intelege frumusetea. Alegand cateva masuri extra de creatie a unui salon atractiv, iti vei creste substantial abilitatea de a atrage si a-ti mentine clientela.

Pasul 1

Alege-ti o tema. O tema de success ar trebui sa converteasca intr-un spatiu complet o imagine specifica care este memorabilia pentru client si sa il lase cu sentimente pozitive despre locul si serviciile tale. Cateva exemple de tematici pentru saloanele de infrumusetare sunt dansatorii, celebritatile filmelor, felinele sau destinatiile de vacanta. Tematici mai pot fi si stiluri decorative reprezentative in diverse curente si readuse in prezent, care isi mentin succesul in a atrage privirile: pop art, retro, glamour sau industrial-vintage. Afiseaza parietal sau in compartimentari diverse imagini, tapete, finisaje sau vopsele care sa reprezinte tema salonului tau, la care se pot adauga decoratiuni si chiar mobilier in relatie consistenta cu tematica aleasa. De exemplu, un salon care vrea sa inspire perfect relaxarea din natura, poate fi decorat cu plante, nisip, pietre si texturile lemnului.

Pasul 2

Alege o gama de doua sau trei culori, in proportii diferite. Mentine cu sfintenie aceasta schema de culori prin intreg salonul, indiferent daca este tip open-space sau compartimentat asemeni unui apartament. Aceste culori trebuie sa se regaseasca in pereti, mobilier, rame, elemente de sustinere si etalare, decoratiuni si echipamente. Pentru un aer improspatat, si daca se potriveste temei, aseaza si flori care sa faca parte din aceeasi paleta de culori. In zonele in care nu exista suficienta lumina, puteti folosi si flori artificiale (vorbesc doar de cele tip haute-couture realizate de artisti profesionisti). Pentru stilurile care inseamna bogatie de culori, tineti sub control ca toate culorile si modelele sa se armonizeze perfect intre ele, iar explozia culorilor sa se profileze intotdeauna in proportii mici pe un fundal uni amplu si cat mai neutru (alb, negru, gri).

Pasul 3

Deseneaza un plan al pardoselii (un contur al locului pe care il detii), masurand lungimile si latimile spatiului si noteaza-le pe hartie sau memoreaza-le pentru a calcula elementele de design care urmeaza a fi adaugate.  Zonifica in acest plan activitatile diverse pe care vrei sa le introduci, astfel incat acestea sa nu se intersecteze deloc. Plaseaza zona de asteptare si casa in apropierea intrarii in Salon, urmand ca oglinzile, scaunele de salon, produsele de curatare si locul de uscare sa fie asezate cat mai departe de intrare. Grupeaza toate produsele similare in locurile cel mai usor accesibile pentru angajati. Aseaza mobilierul astfel incat sa nu se poata produce niciodata loviri sau pagube in momente de graba. Pentru machiaj aloca cel putin un scaun separat, bine iluminat frontal, mai indepartat sau separat de locurile pentru tuns. La fel si pentru celelalte tipuri de activitati dedicate infrumusetarii. De regula patronii de saloane petrec mult timp supraveghind si asteptand, deseori isi aduc prieteni care nu vor avea neaparata nevoie de servicii, de aceea zona de asteptare ar trebui echipata de preferat cu locuri de sedere suficiente si masute de cafea.

Pasul 4

Cumpara mobilierul care sa se conformeze temei, paletei de culori si planului general. De exemplu, o canapea ar putea fi folositoare in zona de asteptare, iar daca schema culorilor este alb si roz, puteti aseza o canapea roz cu scaune albe in zona ei. Scaunele pentru tuns trebuie neaparat reglabile pe inaltime, trebuie sa aiba o stabilitate perfecta si trebuie sa fie corect tapitate (clientele pot petrece pana la 2-3 ore in pozitia sezut), deoarece oricat de frumos si atractiv ar fi salonul, confortul primeaza intotdeauna in alegerile noastre.

Pasul 54e6ea1c9768c2d9ca108387f6d963670

Plaseaza strategic televizoare in salonul tau, pe langa carti si reviste de specialitate. Programele la televizor trebuie sa cuprinda show-uri sau filme care sa documenteze domeniul de infrumusetare a clientelei tale. Daca target-ul clientelei il reprezinta doar persoanele de gen feminin, puteti furniza de la reteaua de televiziune doar canalele specifice audientei feminine. Feriti-va ca sunetele televizoarelor sa interfereze daca emit posturi diferite, apeland la butonul care va taia toate sunetele si furnizand muzica placuta in surdina. Din cand in cand va puteti rula singuri chiar si propriul spot publicitar al salonului de infrumusetare, pentru un plus de profesionalism.

Pont

  • Saloanele pot genera un alt tip de venit si din vanzarea produselor, pe langa cea a serviciilor. Produsele care pot sta in directa legatura cu saloanele de infrumusetare pot fi parfumuri, cosmetice, sampoane, produse de intretinere, produse de machiaj etc. Plaseaza aceste articole in special in zona de asteptare sau chiar in vitrina salonului, pentru a le spori vizibilitatea.

Leave a Reply