CUM SA … economisesti bani la factura de energie electrica

Fie ca vrei sa-ti incalzesti locuinta sau spatiul comercial pe timp de iarna, sau sa o racoresti pe timp de vara, exista o metoda mai ieftina, mai moderna si mai estetica decat incalzirea in pardoseala.

Acest material inovator se numeste “stretched ceiling”- o membrana din PVC, tratata impotriva focului. Ba chiar mai mult, in cazul unei inundatii, plafonul se poate remodela si aduce la forma sa initiala, ca si cum nimic nu s-a intamplat.   

Datorita metodei de fixare, patentata de producator, materialul se poate modela dupa bunul plac al designer-ului de interior, inclusiv forme 3D și forme organice.

Aceasta membrana este instalata la cativa centimetri de tavan sau la orice inaltime fata de pardoseala dorita de catre beneficiar. Intre stretched ceiling si tavan se instaleaza prizele de aer care racesc sau incalzesc aerul.  Acesta coboara incet prin membrana, formand o atmosfera potrivita pentru spatiul in care a fost instalata. Nu se observa de unde vine aerul, nu se simte un curent, pur si simplu temperatura optima creaza o atmosfera placuta.

Astfel de tavan extensibil a fost folosit si in Mall SunPlaza Bucuresti.

Culorile sunt foarte variate, ca la vopselele traditionale. Finisajele de asemenea ofera o gama variata de posibilitati, de la texturi clasice precum imitatie de caramida, pana la texturi moderne ca efectul de cer luminat.

In afara de avantajele de mai sus mentionam ca:

1- Scapam de inesteticul splitter de aer conditionat, stretched ceiling-ul are calitati fono absorbante, actionand ca un tampon impotriva zgomotelor nedorite.

2- Permite lumina sa treaca prin membrana, ceea ce inseamna ca se pot instala surse de iluminat in spatele acestuia.

3- Mascheaza toata tubulatura inestetica.

4- Se atinge temperatura dorita intr-un timp scurt.

5- Nu se creeaza senzatia de vant, cum este cazul aerelor conditionate clasice care ne “sufla in ceafa”.

6- Ofera in standard de calitate ISO 7730, ceea ce inseamna ca se consuma mai putina anergie, clasa AAA atat pentru aer cald, cat si rece.

7- Se pot integra elemente video si acustice.

8- Minima mententanta.

9- Peste stretched ceiling se pot instala camere video, detectoare de fum, sprinklere, s.a.

10- Producatorul asigura o garantie de pana la 10 ani.

Pentru functionarea acestei membrane climatice, sistemul de incalzire si racire a aerului poate fi montat in exteriorul cladirii, cat si la interiorul unei mici camere tehnice din cadrul casei sau apartamentului dumneavoastra.

Pentru cea mai optima oferta de pret sau alte detalii, nu ezitati sa contactati Dana Dragoi Design !

de Dana Dragoi Design – Viziunea care va lipsea!