CUM SA… creezi Stilul INDUSTRIAL cu un buget restrans

 

13-Industrial-style-kitchen

Stilul industrial este un stil pe care il consider foarte plastic si vibrant, care poate scoate din banal orice fel de interior, fie locuinta rezidentiala, fie spatiu public.
Acesta se asociaza cu persoanele indraznete, care vor sa fie originale atat ca spirit, cat si ca mod de viata.
Totodata insa stilul este unul complex si riscant, deoarece fara ajutorul unui designer (sau macar al sfaturilor de mai jos 😉 ) interioarele pot deveni reci si respingatoare. De ce, pentru ca stilul contine multe elemente reci: metal, beton aparent sau piatra cu aspect nefinisat, ciment, cabluri, fier forjat, sticla, faianta, mobilier vechi iesit din uz reconditionat, roti, tevi sau burlane aparente etc.
Incepand cu finisajele, putem renunta pe alocuri la investitiile alocate acestora, special ca sa ne introducem in sfera industriala cu care cream ulterior atmosfera dorita! In special peretii dar si plafonul locuintei se pot doar curata, fara chiar a mai ascunde imperfectiunile.
O alta suma de bani va fi salvata recicland materiale si mobilier sau achizitionand mobilier vechi restaurat de la antic shop-uri/targuri. De exemplu, picioarele unei mese de cusut veche Singer se pot acoperi c-o foaie de sticla si deja avem masa de dining sau un spatiu de birou. Un perete sau un dulap invelit cu dibacie in ziare poate accentua si personaliza cu succes un loc din locuinta dvs. Si ideile atat de artistice pot fi nenumarate.
O alternativa din punct de vedere al mobilarii ar fi sa punctam doar cu mobilier vintage si accesorii clasice, pe care le putem completa cu o mobilare moderna, curata, simpla, in culori deschise contrastante.

Multe lucruri deosebite si originale se suprapun in spatiu cu lucruri moderne si/sau traditionale, iar combinatia dintre ele poate fi una armonioasa numai daca impreuna se aseaza pe un fond comun. Deoarece de multe ori nimic nu leaga aspectul lor (nici macar materialul din care sunt confectionate) atunci este de preferat ca zona parietala, peste care se pozitioneaza totul, sa fie aceeasi. In astfel de cazuri, daca se doreste, se poate intrerupe fundalul comun cu un perete avand alt aspect ( de exemplu un perete finisat in vopsea sau faianta care sa “sparga” peretii din ciment) dar pe care sa se proiecteze o functiune importanta (de exp. televizorul, o canapea sau un loc de luat masa).
Piesele de mobilier vintage, obiectele din lemn cu fibra natur, caramida(aparenta), plantele, fotografiile inramate sau multe corpuri de iluminat din sticla sau metal cu lumina calda incalzesc mult un fundal cenusiu si anost cauzat de aspectul nefinisat.
Atmosfera industriala se poate indulci de asemeni si acordand o atentie deosebita la alegerea materialelor din care sunt confectionate draperiile, lenjeriile de pat, tapiteria patului sau a canapelei, invelisul pardoselii, iar pe zonele de relaxare se pot aranja perne de diferite dimensiuni cat mai moi si colorate.
Pentru acestea ar fi de preferat materialele naturale placute la atingere (stofa, piele, bumbac, catifea) iar cromatica lor sa fie una relaxanta in culori naturale si cat mai deschise. Un exemplu care ar “incalzi” o pardoseala din ciment aparent sau finisata in rasina epoxidica, ar fi o bucata generoasa din blana naturala de oaie, urs sau bovina.
Mai jos am insistat cu cateva amenajari reusite in stilul acesta atat de artistic si provocator:
[Best_Wordpress_Gallery id=”69″ gal_title=”Stilul industrial”]

 

Leave a Reply