CUM SA… amenajezi un Dressing-Room “walk-in”

Daca nu aveti parte de dressing-room, va recomand sa creati unul, pentru ca reprezinta cea mai comoda solutie de a va etala ceea ce purtati zi de zi; sunt haine si lucruri care vorbesc in primul rand despre respectul fata de voi insiva, iar mie mi se pare ca un dressing bine echipat nu este de neglijat. Ne-mai-vorbind de faptul ca in special orice femeie viseaza la un dressing incapator umplut cu lucruri minunate si ca trebuie sa ne placa timpul petrecut inclusiv si intr-un dressing.
Daca nu va incape in casa sau apartament, departajat cat de putin de dormitor, poate puteti inlocui camera de oaspeti cu dressing-ul mult visat. Puteti transforma holul care duce catre dormitor intr-un dressing ingenios.
Daca nu si nu, cel putin o parte din sfaturile de mai jos va ajuta la constientizarea unor moduri de etalare potrivite si in cautarea sifonierului sau comandarea lui in functie de alegerile pe care le puteti face.
Intr-un dressing-room exista de regula suficient spatiu si suficienta libertate de a-l amenaja dupa bunul plac, dupa stilul dorit (modern, classic, glamour, vintage, mai colorat, mai serios, mai decorativ, mai simplu etc.), dupa cum ne este mai rapid accesul la imbracaminte si dupa cum ne place sa ordonam lucrurile,  frumos impachetate si pe umerase.
Dressingul a fost conceput ca un spatiu generos pentru toate hainele groase, subtiri sau de ocazie, inclusiv genti, cutii cu incaltaminte si accesorii (curele, esarfe, desuuri).
Rafturile se pot adopta in mai multe feluri:
– incastrate in dulapuri independente
– suspendate intr-o placa de fundal
– prinse intre placi laterale din lemn
– ancorate intre bare de metal
– prinse intre sine glisante
– confectionate din lemn sau metal
Adancimea rafturilor poate fi de 35 cm pentru un sir de haine impachetate pe adancime, sau de 60 cm pentru doua siruri de haine impachetate pe adancime.
Barele pentru umerase se pot prinde astfel:
– intre placi laterale din lemn
– incluse in suport tip lift
– in forma tip “C” agatate in placa superioara
– perpendicular pe placa de fundal si sub polita fixa, mobil, cu extensie catre privitor
– perpendicular pe fundal, cu inclinatie descendenta,  tip crocodil (prezinta bumbi superiori care impiedica alunecarea umeraselor)
Sertarele se pot aseza la nivel mediu si n-ar trebui sa fie mai adanci de 20 cm.
De regula pentru 2 oameni sunt necesare 6 sertare. Sertarele asezate la baza depozitarii sunt binevenite din simplul motiv ca lucrurile se pot observa mai bine de sus si mai chinuit in pozitie aplecat. De aceea de multe ori la baza nu prea se recomanda haine, ci sertare sau pantofi.
Zonele care se prafuiesc cel mai des sunt cele superioare din apropierea tavanului si cele inferioare de deasupra pardoselei. Cele superioare se pot inchide cu usi, pe cand in cele inferioare putem proteja totul in sertare sau cutii.
Pentru a evita depunerea de praf intr-un dressing, putem opta o mocheta sau un covor decorativ, acestea retinand mult praful, care pe suprafete lise are tendinta sa se ridice usor in atmosfera.
Pentru cei care doresc sa fereasca hainele de depunerile de praf, si totusi sa aiba aceeasi vizbilitate catre toate lucrurile, exista solutia de a inchide totul cu usi din sticla, situatie in care trebuie sa existe placi laterale pentru montarea balamelelor sau sine pentru usi culisante.modern-walk-in-wardrobes-design-missura-emme
Pentru accesorii se gasesc la furnizorii de profil nenumarate solutii: suporturi pantaloni, suporturi esarfe, suporturi cravate, suporturi genti, etc.; toate se pot monta atat pe usi, cat si pe placi laterale sau sub polite fixe. Analizati bine tipurile de accesorii pe care le doriti depozitate intr-un dressing dupa care cautati rapid pe Internet “furnizor suport …..”, veti gasi cu siguranta exact ce va trebuie.
Tot apropo de accesorii, intr-un dressing este ideala o oglinda inalta, ancorata de un perete, de o usa sau poate fi de sine statatoare. La incaltat sau avand rolul temporar de suport haine ar ajuta foarte mult o mica canapea, un fotoliu sau un taburete mai lat.
Sunt multi care doresc sa inchida cu usi si un dressing tip “walk-in”, gandindu-se ori ca nu arata bine hainele la vedere, ori ca se depune praful in timp. Eu nu impart nici una din aceste pareri. Un dressing cu un design deosebit va face hainele sa arate chiar foarte bine la vedere, se pot crea chiar imagini cu adevarat artistice daca etalarea lor se va face in feluri deosebite si bine gandite, pe un stil foarte bine definit. Pe cand praful se depune oricum si in spatele usilor inchise… iar daca se depune prea mult praf, inseamna ca multe din lucruri nu mai sunt purtate sau folosite de mai bine de un an, deci pot fi eliminate sau substituite de altele cu o viitoare frecventa mai mare de utilizare.
Pentru o doamna, o masa de machiaj asezata la lumina naturala si iluminata foarte bine s-ar regasi perfect intr-un dressing. Desigur, pentru a feminiza aspectul acesteia i-ar trebui intensificata eleganta printr-un design mai clasic sau un luciu deosebit, prin manere din piele sau sticla, printr-o lustra din cristale in apropiere sau o lampa romantica, iar oglinda ei poate fi mai fastuos decorata perimetral. Depinde mult si de stilul dressing-ului indragit de catre utilizatori.
Pentru un cuplu, un dressing simetric sau cat mai apropiat de simetrie este cel mai indicat. Zona lui trebuie sa fie clar departajata de zona ei, pentru a evita orice confuzie si timp pierdut de cautari.
De asemeni o buna organizare se face si dintr-o modularitate de maxim 3-4 variatii de latimi ale politelor (inaltimea camerei ar fi de preferat sa fie utilizata in intregime, pentru a maximiza zona de depozitare).
Cel mai preferat mod al clientilor mei de a organiza hainele am ajuns la concluzia ca este cel cu ajutorul umeraselor; politele le prefera in numar redus sau deloc. Oricum ar fi, trebuie adoptat design-ul care se preteaza cel mai bine modului de etalare. Bara de haine se poate prelungi continuu pe un perete intreg, daca se suspenda de un sir de polite fixe continue. Peretii laterali nu si-ar mai avea sensul in astfel de situatii, pentru ca fragmenteaza destul de mult o bara de haine si duc la locuri pierdute in care mai poate incapea cate un umeras in plus. Pentru polite este necesara fragmentarea de prindere la maximum 90 cm, altfel in timp ele se pot curba usor sub propria greutate.
La dressingurile care permit fundalul liber dpdv structural, in loc de a-l placa inestetic cu un simplu PFL sau de a-l lasa liber (nu recomand atingerea hainelor de pereti vopsiti sau nefinisati), puteti placa peretele din spatele hainelor cu un tapet decorativ potrivit sau mocheta.

Leave a Reply