Bio

Salutari!


PhotoFunia-1437065069Am fondat S.C. Dana Dragoi Design S.R.L.
 din dorinta de a face ca “dialogul” dintre oameni si lucruri sa fie unul PERFECT.

Voi darui constant si crescand cat pot din ceea ce cunosc si stiu sa fac. Oferind arta vizuala in toate serviciile de design, mai cu seama in design interior, dar si consultanta in vederea amenajarii unui spatiu, voi dori ca fiecare client al meu sa devina si sa ramana cel mai multumit din lume. Fiecare nou mediu al vostru, creat de mine, se va face doar din harul de a potrivi lucrurile intre ele inca de dinainte ca ele sa existe, dar si din pasiunea de a va incadra in tot ce-i mai placut pentru varietatea de stiluri de viata pe care o aveti cu totii.
Cu idei proaspete si originale, tintesc ca Dana Dragoi Design sa devina o marca care sa rasune la nivel national si international, prin multitudinea de servicii profesionale de design specializat absolut inedite si inegalabile.

De la inceputuri pana in prezent:

De la strabunici incoace ma trag dintr-o familie bucuresteana, incepand cu anul 1986. Se spune ca talentul in a desena (orice) l-as mosteni din bunici.
Drumul meu printre si catre artele vizuale a inceput cu sirul de expozitii scolare unde mi se expuneau picturile in timpul claselor primare.

Sunt in primul rand un artist platic (in devenire) pentru ca 8 ani i-am dedicat ulterior exclusiv studierii artei plastice la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza (clasele V-XII), din Bucuresti.

In perioada liceului am inceput sa fac cunostinta cu Arhitectura, alegand Proiectarea Ambientala ca directie pentru viitor. De ce acest segment?, pentru ca m-au atras lucrurile in miniatura realizate cu o migala coplesitoare (inca de cand ma stiu!) transpuse apoi in realitate, marime 1:1. Similar se intampla si cu redarea digitala 3D a obiectelor. Sa vad si sa utilizez in realitate un obiect sau un spatiu pe care doar l-am imaginat ca pe o jucarie imi aduce o satisfactie divina.

Urmatorul mare pas in dezvoltarea mea a insemnat admiterea la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Nu am oscilat intre specialitati. Am stiut din start unde vreau si unde voi ajunge: design interior. Chiar daca am avut indelungi discutii cu profesorul pregatitor sa aleg Arhitectura (generala), eu am dorit un segment intr-adevar mai restrans, dar pe care sa sa il pot stapani singura cu profesionalism si in care sa ma regasesc in totalitate. 

Ulterior, inceputul de afirmare profesionala a fost anevoios, greu, obositor. Conform binecunoscutei reguli: cand nu ai experienta nu te angajeaza/nu te cunoaste nimeni.
La un moment de descumpana, o persoana insa mi-a oferit o sansa pentru a arata ce pot face si fara acea experienta minima in spate. Si am reusit sa demonstrez ca, atunci cand detii atuuri precum talent, viteza, dar si multe cunostinte, experienta acea minima nu inseamna nimic. Odata cu un job te cunosc persoane, oameni care cunosc alti oameni, iar relatiile si nevoile dintre oameni lanseaza spre succes orice om capabil in a-si indeplini toate sarcinile si obiectivele. Reprezint din acest punct de vedere exemplul ca, daca se poate da O singura sansa, se poate aplana sistemul defect in care tinerii nu sunt primiti in campul muncii pentru ca n-au experienta.

Intre timp am avut colaborari de succes atat cu firme romanesti din domeniu sau domenii conexe, cat si cu cateva firme straine din vestul Europei care au avut nevoie din partea mea de propuneri pentru design de mobila, idei de arhitectura sau grafica publicitara.
Apropo de aceasta, desi am avut usi deschise pentru emigrare, am ales sa ma intorc in locul originilor mele. Nu pentru cei care si-au batut joc de tara in care ne-am nascut, ci pentru oamenii sinceri si calzi care merita mai mult si mai bine.

Arhitectura este un domeniu care depinde doar de om si se manifesta prin om.an-essential-aspect-of-creativity-is-not-being-afraid-to-fail (1)
Si fiecare om este un Univers care odata cunoscut de catre un artist, va fi  “extins” intr-un cadru care sa-l defineasca in intregime. Este singurul mod in care clientul devine si ramane incantat  de servicii. Proiectele in care cumunicarea este deschisa si suficienta sunt proiecte care in realitate devin negresit cat se poate de atractive si impresionante.

Ce pot face pentru dumneavoastra?
Am capacitatea de a reda in 3D (in 3 dimensiuni) si de a crea, in diverse ramuri ale Artelor vizuale, orice fel de:
                             – spatiu (privat sau public)

                             – obiect cu orice fel de dimensiune (util sau decorativ)
                             – grafica computerizata (de la o carte de vizita la cataloage, chiar si sfaturi pentru imbunatatiri de website-uri)
                             – pictura sau desen
                             – lucru conex cu valoare artistica. 
                             – pot reface sau pot imbunatati lucruri facute deja; ba chiar mai mult, pot recicla si adauga valoare artistica (culoare, compozitii, utilitate) la orice obiect, fie el si unul pe care il considerati bun de aruncat.

In ceea ce priveste domeniul principal, design interior, regasiti in Servicii Managementul de Proiect in care sunt descrisi in detaliu pasii pentru desfasurarea colaborarii noastre, de la inceput pana la sfarsit. 

Pe scurt, sunt un arhitect tanar, cu studii de specialitate in design interior , care doreste sa creeze tot ceea ce ar putea face ca ochii dumneavoastra “sa surada”, mereu.

Art. I din legea 64/2014 imi descrie profesia:
“1. La articolul 4, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu urmatorul cuprins:

(1^1) Poarta titlul de arhitect de interior, absolventul cu diploma de arhitect de interior obtinuta in specializarea arhitectura de interior la o institutie acreditata de invatamant superior din Romania.” link: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_64_2014_modificare_legea_184_2001_profesia_de_arhitect.php
(atentie, momentan nu detin drept de semnatura pentru autorizatii de construire si proiecte de instalatii)

Diplome concursuri
·  Finalista la Concursul National “INSPIRE Design”; Noiembrie 2010, sectia Interior Design
·  Locul I la Olimpiada Proiectare Ambientala / oraș; subiect: Contrastul in arhitectura
·  Diploma pentru Sesiunea de referate si comunicari stiintifice in Filosofie
·  Diploma Mentiune: concurs „Stil de viata: elitist” pentru expresia artistica dovedita in ilustrare


Va multumesc pentru interesul si timpul acordat in a descoperi cine sunt eu si ceea ce stiu sa fac, sper ca v-am captat increderea pe care promit s-o mentin vie.
Portofoliul este strict orientativ pentru a exemplifica ceea ce puteam face. Ceea ce realizez azi este mai bun decat ce-am facut ieri. Pentru ca, intr-un cuvant, evoluez.